Σαν τα λουλούδια της αμυγδαλιάς

Αυτήν την εποχή είναι που αρχίζω να παρατηρώ την αμυγδαλιά για το πόσο όμορφα ανθίζει, βλέπεις κάποια κλαδιά και είναι πανέμορφα και άλλα δεν έχουν ακόμη την τόλμη να γεννήσουν έναν ανθό, γιατί φοβούνται τον χειμώνα μάλλον. Το ίδιο πιστεύω είμαστε και εμείς οι άνθρωποι: άλλοι ανθίζουν πολύ νωρίς και άλλοι έχουν αργήσει πάρα πολύ να ανθίσουν, το βασικό όμως είναι να ανθίσουν όλοι έστω και αργά ! Επιστρέφω πάλι στην αμυγδαλιά. Χθες πήγα στις δικές μου αμυγδαλιές, αυτές που εγώ έχω φυτέψει. Καμία δεν έχει βγάλει ούτε έναν ανθό, αλλά δεν φταίνε αυτές, εγώ τις ανάγκασα να ανθίσουν σε ένα κρύο περιβάλλον, γι αυτό και φοβούνται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ο άνθρωπος, τα δέντρα και τα ζώα ανθίζουν με βάση το περιβάλλον που έχουν γύρω τους. Εγώ αρχίζω τώρα να ανθίζω και να μην φοβάμαι τους χειμώνες, γιατί βρέθηκα τελικά στο περιβάλλον όπου ανήκω, δηλαδή ανάμεσα σε ανθρώπους που μπορείς πλέον να μιλάς και να σε ακούνε ή να μιλάνε αυτοί και να αρέσει σε εσένα να τους ακούς και να αποκτάς τη δύναμη που χρειάζεσαι, η οποία μεταφέρεται στις ρίζες σου και γίνεσαι κάθε μέρα και πιο δυνατός!! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μου δίνουν την πιο μεγάλη δύναμη για να ανθίσουν όλα μου τα κλαδιά, γιατί και εμείς οι άνθρωποι γεμάτοι κλαδιά είμαστε και πρέπει να καταφέρουμε ν’ ανθίσουν όλα!!! Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Το τελικό μου συμπέρασμα είναι: μακριά από αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ρίξουν κάτω τον ανθό μας! Μην τους αφήσουμε.

Σας προτείνω αυτήν την εβδομάδα να φωτογραφίσετε μία όμορφα ανθισμένη αμυγδαλιά και να την βάλετε πάνω στο γραφείο σας. Θα σας αλλάξει και θα σας οδηγήσει σε χαρούμενα συναισθήματα.

Μανούσος Σταυρακάκης (53). Η στάση ζωής του: «Tο τρεχούμενο νερό, δεν χαλάει ποτέ! Ενώ το στάσιμο, θα χαλάσει. Να σέβεσαι αυτόν που ξέρει πολλά, αλλά να αγαπάς αυτόν που σου τα μαθαίνει».

Γεννήθηκα στις 18/4/1965. Άρχισα το Γυμνάσιο δεύτερης ευκαιρίας, σε ηλικία 38 χρονών και χωρίς καμία διακοπή, τελείωσα το ΕΠΑΛ. Έδωσα Πανελλήνιες το 2010 και το 2017 αποφοίτησα από το ΤΕΙ Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, σε ηλικία 52 ετών.  

email: stavrakakisax@gmail.com