Οι επιθυμίες γίνονται πράξη!

Δύο χρόνια πριν, σκέφτηκα και φαντάστηκα τη στιγμή που θα ξεκινούσα πρακτική άσκηση για να πάρω πτυχίο. Διάφορες ερωτήσεις μού δημιουργήθηκαν ξαφνικά σχετικά με αυτό το θέμα. Πού θα κάνω πρακτική; Πώς θα βρω αυτό που θα ήθελα να κάνω; Τι μου αρέσει; Ποιος τομέας; Ποια επιχείρηση; Θα τα καταφέρω να μπω εκεί που θέλω; Πώς μπαίνεις σε μία πολυεθνική εταιρία; Τι διαδικασίες χρειάζονται για να μπεις σε μία επιχείρηση; Βιογραφικό, συνεντεύξεις, γνωριμίες; Πώς γίνεσαι διευθυντής και καταξιωμένο πρόσωπο στην κοινωνία; Χιλιάδες ερωτήσεις κατέκλυσαν ξαφνικά το μυαλό μου. Ας ψάξω σιγά σιγά τι γίνεται, είπα.

Η αναζήτηση για απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα έλαβε χώρα ευθύς. Στο ίντερνετ, σαν μία μεγάλη βιβλιοθήκη, ξεκίνησαν οι πρώτες αναζητήσεις. Σερφάρισμα σε ιστότοπους γνωστών εταιριών, εταιριών που εκείνη τη στιγμή μού ερχόταν στο μυαλό, με σκοπό να ανακαλύψω τι τελικά θέλω πραγματικά να ακολουθήσω. Έτσι, μού δημιουργήθηκε μία τεράστια επιθυμία να ξεκινήσω την εργασιακή μου πορεία σε μία αναγνωρισμένη ή πολυεθνική εταιρία. Ο καιρός περνούσε και η ώρα πραγματοποίησης της πρακτικής μου έφτανε. Πιστή στα «θέλω» μου και ακούγοντας συμβουλές από άτομα, ιδιαίτερης σημασίας για εμένα, είχα καταλήξει σε αυτό που μου άρεσε. Δημιούργησα το βιογραφικό μου με πολύ σκέψη, προσήλωση, μεθοδικότητα και μετά από αρκετό χρόνο. Έτοιμο και αυτό. Όλα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους.

Σημειώνω ότι σε όλο αυτό το ταξίδι, δεν υποβίβασα ποτέ τον εαυτό μου και δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά του αξίζει. Η κατάλληλη στιγμή έφτασε και βιογραφικά άρχισαν να «βγάζουν» πόδια και να τρέχουν σε επιχειρήσεις που ήθελα, τις οποίες είχα κρατήσει σε μία λίστα. Μετά από λίγες ημέρες, ξεκίνησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα και να με καλούν για συνεντεύξεις εργασίας. Δεν έχασα καμία ευκαιρία για συνέντευξη, γιατί ήμουν περίεργη τι θα ανακάλυπτα σε καθεμιά από αυτές ή αν όλες ήταν ίδιες. Όμως όλες ήταν διαφορετικές και τόσο ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Νέες γνωριμίες με σημαντικά και αναγνωρισμένα πρόσωπα. Πολύ σημαντικό για εμένα.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι σε όλες τις επιχειρήσεις που πήγα για συνέντευξη, το προσωπικό αποτελούνταν από νέα άτομα, κάτι που ήρθε σε αντίθεση με αυτό που νόμιζα ότι θα συναντούσα. Με θετική, λοιπόν, σκέψη σε κάθε μου συνέντευξη, κατάφερα να πάρω θετική απάντηση από όλες τις συνεντεύξεις που πραγματοποίησα. Μεγάλη έκπληξη για εμένα, που πραγματικά σκέφτηκα για μια στιγμή: “ τα κατάφερα, έκανα μάλλον τελικά κάτι καλά για να λάβω τέτοιες απαντήσεις από παντού”. Με τεράστια υπερηφάνεια βρέθηκα στην υπέροχη θέση να διαλέξω εγώ την πρακτική μου, χωρίς να περιμένω να με διαλέξουν. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στην εταιρία-όμιλο που ήθελα και είχα σαν πρώτη μου επιλογή στη λίστα των επιχειρήσεων, που είχα δημιουργήσει. Στηριζόμουν βέβαια πάντα σε δύο πράγματα. Στο μυστικό, που κατά την άποψή μου οδηγεί στην επιτυχία : «Ψάξε, πίστεψε και ανακάλυψε μόνος σου τον εαυτό σου» και στο γνωμικό του Ν. Καζαντζάκη: «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Έτσι, έγιναν τα «θέλω» μου, πράξη.

Γεωργία-Ραφαέλα Ανδρουλιδάκη, (23). Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης. Μου αρέσει να προσφέρω στον συνάνθρωπο, να επικοινωνώ μαζί του και να τον κάνω να χαμογελάει. Ιδιαίτερα αγαπώ τον χορό, την ζωγραφική, τα ταξίδια και τις παρέες με φίλους και με άτομα-«σταθμούς» της ζωής μου, αλλά και το πιο σημαντικό, να «οικοδομώ» το όραμά μου καθημερινά. Το μότο της ζωής μου: «ΧΑΜΟΓΕΛΑ…η ζωή είναι πολύχρωμη». Με πίστη σε αυτό, τα όνειρά μου κάνουν “πρεμιέρα” ένα-ένα στην πορεία της ζωής μου.

Email: grandroulidaki@gmail.com

Comments 6

  1. Ariadni
    26 Μαρτίου 2018

    Τέλειο! Μπράβο! 🙂

    1. GRA
      30 Απριλίου 2018

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

  2. Φαίη
    27 Απριλίου 2018

    Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

    1. GRA
      30 Απριλίου 2018

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

  3. Εύα
    30 Απριλίου 2018

    Μπράβο μπράβο μπράβο!!!

    1. GRA
      30 Απριλίου 2018

      Ευχαριστώ πολύ!!!!

Comments are closed.