Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Όταν πέρασα στη σχολή μου το 2013, μετά που έκανα την εγγραφή μου και ξεκίνησα να παρακολουθώ τα πρώτα μου μαθήματα, άρχισα να αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που μπήκα στη συγκεκριμένη αυτή … Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν «Μαίρη δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό, δεν είναι για σένα αυτά!». Μέχρι και το 2ο έτος είχα στο μυαλό μου αυτή τη σκέψη. Δεν ήθελα να τα παρατήσω όμως, γιατί είμαι από τη φύση μου πεισματάρα και γιατί πιστεύω ότι όταν ξεκινάς κάτι πρέπει να το ολοκληρώνεις, για να κάνει τον κύκλο του. Φτάνοντας στο 3ο έτος και χρωστώντας ένα βουνό από μαθήματα, άρχισε να μου αρέσει η σχολή.
Παρακολουθούσα με πιο μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις, άρχισα να ψάχνω κι άλλες πληροφορίες πάνω στο αντικείμενο, διάβαζα τα μαθήματα του έτους ακόμα και μερικά από αυτά που χρωστούσα. Περνούσα περισσότερα μαθήματα και σιγά-σιγά άρχισα να σκέφτομαι το μετά, με το τι θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Για να μην μακρηγορώ, το αρχικό πλάνο ήταν το «κλισέ» βαρετό μοτίβο: «πρακτική σε λογιστικό γραφείο, ορκωμοσία, συνέχιση εργασίας σε κάποιο μεγαλύτερο λογιστικό γραφείο για κάποια χρόνια και μετά η δικιά μου επιχείρηση: το δικό μου λογιστικό γραφείο». Αυτό βέβαια οραματίζονταν και οι δικοί μου για μένα.
Όταν όμως ξεκίνησα να παρακολουθώ ένα μάθημα του 4ου έτους το οποίο είχε να κάνει με την προετοιμασία των φοιτητών για την εύρεση πρακτικής άσκησης και την ένταξη στην αγορά εργασίας, άρχισα στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος να γράφω κάποιες περίπλοκες, θα έλεγα για μένα, εργασίες. Μέσα από αυτές τις εργασίες έφτασα στο σημείο να γνωρίσω τον εαυτό μου από την αρχή και να ανακαλύψω αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω στη ζωή μου. Η ανακάλυψη αυτή ήταν για μένα σαν μια ένεση καφεΐνης. Με ξύπνησε! Επειδή ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως θα κατάφερνα να ενώσω όλα αυτά τα πράγματα που μου αρέσουν να κάνω, τα οποία πιστέψτε με είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους! Από τότε έθεσα καινούριους στόχους, προγραμμάτισα τις κινήσεις μου και ελπίζω να καταφέρω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα!
Μέσα από αυτή την διαδικασία που πέρασα, κατάλαβα ένα πράγμα: ότι καμία επιλογή που έκανα τόσο καιρό δεν ήταν τυχαία. Ακόμα και οι λανθασμένες επιλογές, αυτές που δεν μου άρεσαν, μου έδειξαν ποιες είναι οι σωστές επιλογές και άρα αυτές που θα με κάνουν ευτυχισμένη. Έτσι, τώρα ξέρω ότι στο μέλλον όποια επιλογή και να κάνω στη ζωή μου θα είναι για κάποιον μεγαλύτερο σκοπό τον οποίο θα ανακαλύψω στην πορεία.

Μαίρη (22). Δηλώνει λάτρης της μπίρας και της ζωής. Η φιλοσοφία της: “You only live once”.

Comments 4

  1. Νικος
    28 Φεβρουαρίου 2017

    Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις αδερφούλα

  2. Πατέρας.
    28 Φεβρουαρίου 2017

    Αγάπη εύχομαι επιτυχίες σε αυτό που μολις ξεκινάς.

  3. Αλεξία
    1 Μαρτίου 2017

    Με τόσες ευχές, πώς να μην πετύχει τα όνειρά της η Μαίρη. Είναι ΑΣΤΕΡΙ!

  4. GRA
    2 Μαρτίου 2017

    Απίθανο!!!Συγχαρητηρια και να είναι όλη σου η ζωή γεμάτη με τέτοια κατορθώματα!!!Μαιρη….έγραψες!!

Comments are closed.