Η πίστη στο στόχο!

Καθώς διάβαζα τα μαθήματα των πανελληνίων μου και καθόμουν μόνη μου στο δωμάτιό μου, συνήθως τα απογεύματα όπου έβλεπα το ηλιοβασίλεμα από το παράθυρό μου, ένα απόγευμα συλλογίστηκα: πόσο σημαντικό είναι για μένα το διάβασμα, μου αρέσει και δεν πιέζομαι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρω να περάσω στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ηράκλειο, που θέλω, και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Την επόμενη μέρα συναντάω ένα θείο μου, άρχισε να με ρωτάει αν τα καταφέρνω με το διάβασμα και μου είπε πως χωρίς φροντιστήρια από επαγγελματικό λύκειο δεν θα περάσω πουθενά. Ειδικά στη σχολή που θέλω να πάω δεν θα τα καταφέρω μόνη μου, χωρίς τους γονείς μου. Εγώ απλώς γέλασα, έκανα την αδιάφορη και έφυγα, γιατί δεν θέλω να τσακώνομαι.
Από εκείνη την ημέρα και μετά έγινα άλλος άνθρωπος, σταμάτησα να ακούω τι μου λένε οι άλλοι και αποφάσισα ότι κανείς δε θα καταφέρει να με υποτιμήσει. Στεναχωρήθηκα πολύ βέβαια, γιατί με πόνεσαν αυτά τα λόγια αλλά στο επόμενο δεκάλεπτο που τα ξανασκέφτηκα, πείσμωσα και πήρα θάρρος. Επίσης, αποφάσισα ότι δεν θα κάνω κανένα φροντιστήριο, θα διαβάσω με αγάπη και προσήλωση, για να καταφέρω το στόχο μου και ό,τι κάνω, θα το κάνω μόνη μου. Δεν είχα κανένα άγχος, γιατί πίστευα σε μένα και κάθε μέρα ήθελα να επικρατούν μόνο χαμόγελα και θετική ενέργεια και σε εμένα και στους γύρω μου. Έτσι και έγινε: μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων είδα ότι πέρασα στη σχολή μου τρίτη στη σειρά πανελληνίως και έγραψα 1690 μόρια ενώ η σχολή μου ήθελε πολύ λιγότερα. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο κόσμο και από εκείνη τη στιγμή είπα «αφού μπορείς αυτό, όλα τα μπορείς».

Μανωλία Μπονατάκη (21). Τελειόφοιτη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του ΤΕΙ Κρήτης. Στόχος της είναι να ανοίξει το δικό της λογιστικό γραφείο. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές ομάδες, της αρέσει να ακούει τους ανθρώπους και να τους βοηθάει. Της αρέσει να χαμογελάει και να βλέπει τους γύρω της χαρούμενους. Είναι πολύ αισιόδοξη, δυναμική και εργατική και πιστεύει ότι όλοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, αρκεί να έχουμε θάρρος και πίστη!

email: manwlia_95@hotmail.com

Comments 5

  1. Νίκος
    2 Μαρτίου 2017

    Μπράβο Μανωλία μου με κάνεις περήφανο!

  2. Νίκος
    2 Μαρτίου 2017

    ☺☺☺

  3. GRA
    2 Μαρτίου 2017

    Με χαμόγελο “όλα τα μπορείς”!!!
    Καλή αρχή Μανωλιααααααααα!!!!
    Πολύ δυναμικό κείμενο!!!

  4. Γεωργία
    8 Μαρτίου 2017

    ; Μπράβο Μανωλια! 🙂

  5. Μανωλια
    12 Μαρτίου 2017

    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια !!!☺☺☺☺

Comments are closed.