Βάλε χρώμα στη ζωή

Ονομάζομαι Γωγώ-Ραφαέλα. Ας σας παρουσιάσω κάτι που έχει κάνει τη ζωή μου να γεμίσει αισιοδοξία, να γίνει διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα, αλλά ας τα παρουμε όλα με τη σειρά τους. Η ζωή μου άρχισε να ανθίζει και να ομορφαίνει από τότε που άρχισα να κάνω σχέδια, όνειρα για το μέλλον και να χτίζω το όραμά μου με κάθε λεπτομέρεια καθημερινά. Όλα αυτά όμως τα κάνω μόνη μου, ασχολούμαι μόνο εγώ με αυτά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που μου αρέσει να κάνω. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι μονάχα με το «εγώ» μου, μου αρέσει να επικοινωνώ και να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου αλλά και να τον βοηθάω. Και για να καταλάβετε τι εννοώ, ήρθε η ώρα να σας πω μερικές μικρές ιστορίες μου.

Από τότε που ήμουν μικρή ό,τι κι αν έκανα με τον αδερφό μου, με τις φίλες μου, πάντα το διασκέδαζα, το ζούσα, πάντα χαμογελούσα. Αυτό ήταν ο λόγος και όποτε με έβλεπε η γιαγιά μου να χαμογελάω μου έλεγε: «Μπράβο παιδί μου, έχεις καλή ψυχή, γι’αυτό γελάς συνέχεια». Μεγαλώνοντας παρόμοια σχόλια άρχισαν να μπαίνουν και να πλημμυρίζουν τη  ζωή μου, από καθηγητές μου, από συναναστροφές μου, ακόμα και στην πρώτη μου συνέντευξη πήρα το εξής σχόλιο: «Μην χάσεις ποτέ αυτό το υπέροχο χαμόγελό σου.» γεγονός πολύ σημαντικό για μένα. Όμως άρχισα να σκέφτομαι. Γιατί παίρνω τέτοια σχόλια; Φυσιολογικό δεν είναι να χαμογελάμε;

Εμένα μου βγαίνει αυθόρμητα. Έτσι, ξεκίνησα να παρατηρώ τους γύρω μου για λίγο διάστημα. Όλοι έτρεχαν, όλοι γεμάτοι άγχος και με σκυθρωπά πρόσωπα. Τότε, μπόρεσα και βρήκα την απάντηση στα σχόλια που έπαιρνα. Ήταν κάτι διαφορετικό που λείπει στις μέρες μας από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Κατέληξα, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις ένα χαμόγελο στον απέναντί σου, να του αλλάζεις τη διάθεση και την ψυχολογία. Εγώ κάθε μέρα που περνάει χαμογελάω αρκετές φορές, για να είναι η ζωή μου ζωγραφισμένη με το αγαπημένο μου χρώμα, το φούξια.

Σε προκαλώ! Έλα να χαμογελάσουμε μαζί, για να δώσεις κι εσύ στη ζωή σου το αγαπημένο σου χρώμα. Έλα να κάνουμε τον κόσμο να φαίνεται σαν ένα τεράστιο ουράνιο τόξο και όχι γκρίζο. Έλα να γίνουμε μαζί η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ. Χα Χα Χα!

Γωγώ-Ραφαέλα Ανδρουλιδάκη (22). Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης. Μου αρέσει να προσφέρω στον συνάνθρωπο, να επικοινωνώ μαζί του και να τον κάνω να χαμογελάει. Ιδιαίτερα αγπώ τον χορό, την ζωγραφική, τα ταξίδια και τις παρέες με φίλους και με άτομα-«σταθμούς» της ζωής μου, αλλά και το πιο σημαντικό, να «οικοδομώ» το όραμά μου καθημερινά. Το μότο της ζωής μου: «ΧΑΜΟΓΕΛΑ…η ζωή είναι πολύχρωμη». Με πίστη σε αυτό, τα όνειρά μου κάνουν “πρεμιέρα” ένα-ένα στην πορεία της ζωής μου.


Email: grandroulidaki@gmail.com

Comments 8

  1. Μαμά
    11 Μαρτίου 2017

    Ένα γλυκό χαμόγελο,λάμπει και με φωτίζει,είναι της Ραφαέλας μου,που απλόχερα χαρίζει!!!Πάντα με το χαμόγελο ,κόρη μου θέλω να ‘σαι,με τη δική μου την ευχή,να πέφτεις να κοιμάσαι!!! Ακριβοθυγατέρα μου,μια χάρη θέλω μόνο ,να ζεις με το χαμόγελο,όποιον κι αν έχεις πόνο!!!

  2. GRA
    11 Μαρτίου 2017

    Οοοο mommy!!!Μου έκανες και σχόλιο!!!Το κατάφερες και αυτό!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!❤️☺️

  3. GRA
    11 Μαρτίου 2017

    Οοοο mommy!!!Μου έκανες και σχόλιο!!!Το κατάφερες και αυτό!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!❤️☺️
    Πάντα με υπέροχες ευχές!!!

  4. Eleni Spantidaki
    19 Μαρτίου 2017

    Μπράβο Γωγούλα!!! Σου εύχομαι ότι κάνεις να πηγαίνει όπως το ονειρεύεσαι και να χαμογελάς μόνο στη ζωή σου!
    Good luck

    1. GRA
      24 Μαρτίου 2017

      Λενάκι μου σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις υπέροχες ευχές σου!!!
      Να χαμογελάς πάντα!
      Ξερεις εσυ..:-)

  5. Αδαμ
    28 Μαρτίου 2017

    Όντως το χαμόγελο είναι μεταδοτικό . Έχω ξεκινήσει ένα πρωί περπατώντας προς το κέντρο χαμογελώντας σε όσους συναντούσα στο δρόμο μου και διαπίστωσα πως οι περισότεροι που με είδαν απέναντι τους μου ανταπέδωσαν ενα μιδίαμα αλλά περισότερο απ’όλους τα μικρά παιδιά κουνώντας και το χέρι τους. Το δικό σου χαμόγελο που είναι πιο φωτεινό ίσως να είχε και αλυσιδωτές αντιδράσεις αν επιχειρούσες να το κάνεις μια μέρα κι εσύ ! Χάρηκα που γνώρισα το φωτεινό σου χαμόγελο σήμερα ……

  6. GRA
    29 Μαρτίου 2017

    Σας ευχαριστώ πολύ!!!!
    Δοκιμάστε το ξανά.Με την επανάληψη,ξέρω ότι όλα μαθαίνονται καλύτερα.Αρα σύμφωνα με αυτό,αν μάθουμε να χαμογελάμε όλο και περισσότερο,αυτό θα μας γίνει τρόπος ζωής και θα βγαίνει πάντα από την καρδιά μας αβίαστα κ αυθόρμητα.
    Τελικά πάλι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω.ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ!!!

  7. Μαμά
    1 Απριλίου 2017

    “Χαμογελώντας κάνεις φιλίες, γκρινιάζοντας κάνεις ρυτίδες” (Έλιοτ Τζ.)

Comments are closed.