Αγαπώντας την απλότητα

Ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό. Η ομορφότερη περίοδος της εβδομάδας. Περπατούσα στο δρόμο, για να συναντήσω και να πιω έναν καφέ με φίλους, απολαμβάνοντας τον ελεύθερό μου χρόνο στο σαββατοκύριακο. Ξαφνικά, περνά δίπλα μου ένα γλυκό κορίτσι, που άκουγε μουσική μέσω των ακουστικών της. Έδειχνε να είναι καλά, καθώς χόρευε ξέφρενα, αδιαφορώντας πλήρως για το τι μπορεί να συμβαίνει γύρω της ή για οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει. Άλλωστε το έβλεπες στο φωτεινό χαμόγελο που είχε. Το μυαλό μου όμως πήγε κατευθείαν στην άλλη όψη του νομίσματος. Αφότου συνέχισα το δρόμο μου, παρατήρησα ορισμένους ανθρώπους να κοιτούν το κορίτσι αυτό επίμονα, έχοντας στο πρόσωπό τους όχι μόνο μία απορία για το τί κάνει το κορίτσι αυτό χαρούμενο, αλλά μια δυστυχία, μια πικρία, ότι δεν μπορούν να είναι το ίδιο ευτυχισμένοι και ξέγνοιαστοι.

Το περιστατικό αυτό μού έθεσε τον εξής προβληματισμό: ότι στο κυνήγι της επιτυχίας και της δίψας για το “κάτι παραπάνω”, οι άνθρωποι έχουν χάσει το πραγματικό νόημα της ζωής. Θεωρούν ότι αν δεν ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους, αυτομάτως δεν θα έχουν μια καλή ζωή. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκα. Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα. Ή ακόμα καλύτερα, η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πράγματα. Γιατί καλοί και οι στόχοι που πραγματοποιείς, θα είναι όμως το ίδιο, αν δεν έχεις να μοιραστείς αυτές τις στιγμές με τους αγαπημένους σου; Γιατί πώς θα κυνηγήσεις αυτά που θες, αν πρώτα δεν είσαι υγιής σωματικά και ψυχολογικά;

Γι’ αυτό, βγες έξω με αυτούς που σού ομορφαίνουν την καθημερινότητα και επιδίωξε να γελάσεις, να αγαπήσεις, να προσφέρεις, να βοηθήσεις και να βοηθηθείς. Κάνε πράγματα που θα σε κάνουν να νιώθεις καλά και πράγματα που θα θες να θυμάσαι. Τα προβλήματα κάποια στιγμή μπορούν να περιμένουν, γιατί αντιμετωπίζονται. Η ευτυχία σου, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

Πάνος Κομνηνός (22), Απόφοιτος Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, του ΤΕΙ Κρήτης. «Το όραμα που με κάνει να προσπαθώ στη ζωή μου, είναι να βοηθάω τους ανθρώπους, παράλληλα με την εκπλήρωση των δικών μου στόχων. Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν μέσω του χιούμορ, αλλά και μέσω πράξεων αλληλοβοήθειας σε καταστάσεις που έχουν ανάγκη. Ακόμα και η μικρότερη πράξη αγάπης μπορεί να ομορφύνει τη ζωή κάποιου και γι’ αυτό το λόγο θέλω να φέρνω θετικότητα και αισιοδοξία στους ανθρώπους».

Email: pkomninos95@hotmail.com

Comments 3

  1. Κατερίνα
    12 Απριλίου 2017

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Πάνο , μπράβο σου Πάνο για την ηλικία σου σκεύτεσαι πολύ έξυπνα . Η ευτυχία ειναι γύρω μας αρκεί να κοιτάζουμε καθαρά.

    1. Πάνος
      20 Απριλίου 2017

      Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

  2. Αδαμ
    15 Μαΐου 2017

    ωραίος ο Πάνος !!!!!!! Σίγουρα είναι καλύτερα να μοιράζεσαι τις όμορφες στιγμές με τους γύρω σου και να βλέπεις
    χαμόγελα παντού , keep walking ………… !!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.