“Πράσινη” σκέψη …

Η κάθε ημέρα που περνάει με φέρνει αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, οι οποίες με βάζουν σε νέες σκέψεις. Για κάθε τέτοια σκέψη, όταν κάνω την αρχή, για να την μελετήσω και να τη συλλογιστώ, καταλήγω πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα. Με διδάσκει κατά τη διάρκεια της υλοποίησής της και συνεπώς με βελτιώνει ως άτομο.

Χρόνια πριν, λοιπόν, συγκεκριμένα από τις πρώτες τάξεις των μαθητικών μου χρόνων, θυμάμαι τον εαυτό μου να συμμετέχω σε δράσεις ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, καθαρισμού ακτών και περιοχών. Τότε, ως παιδιά, ό,τι κι αν κάναμε το θεωρούσαμε παιχνίδι. Έτσι και οι δράσεις αυτές αποτελούσαν το νέο μας παιχνίδι και τον νέο μας περίπατο, έχοντας όμως αισθητά αποτελέσματα. Χρόνια αργότερα σκέφτηκα: γιατί τα κάνουμε όλα αυτά; Συνειδητοποίησα το γιατί, μετά από αρκετή σκέψη: «Για να ζω και να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον, σε ένα περιβάλλον όπου θα υπάρχει αντίρροπη άρρηκτη σχέση μεταξύ ανθρώπου-φύσης».

Όλες αυτές οι ενέργειες με έκαναν υπεύθυνο και ευσυνείδητο άτομο προς τη φύση. Και τι εννοώ; Εννοώ ότι ξεκίνησα να βάζω στην καθημερινότητά μου και να κάνω πράξη απλές, μικρές και εύκολες δραστηριότητες, ώστε να αισθάνομαι ότι είμαι κι εγώ ένα «χαλικάκι» στο «οικοδόμημα» της βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκέφτηκα το σλόγκαν μιας δράσης καθαρισμού ακτών που είχα λάβει μέρος σε αντίστοιχη Παγκόσμια Ημέρα: «Σκέψου παγκόσμια, Δράσε τοπικά». Έτσι, έκανα το αντίστοιχο: «Σκέφτηκα παγκόσμια, Έδρασα ατομικά». Ξεκίνησα να κάνω ανακύκλωση. Ήταν κάτι απλό που πλέον μου έχει γίνει μία συνήθεια, ένας τρόπος ζωής.

Το κάνω αρκετά χρόνια και ομολογώ, καθώς πηγαίνω τα ανακυκλώσιμά μου στους αντίστοιχους κάδους, όταν επιστρέφω σπίτι η ανακούφισή μου και η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Αισθάνομαι ότι προσφέρω κάτι πολύ σπουδαίο προς το περιβάλλον, αλλά και προς τη κοινωνία. Στηρίζομαι στο ότι: Η μετακίνηση από τη θέση μας, έχει την ισχύ να βοηθήσει στη συνολική αλλαγή. Γι’ αυτό και μίλησα σε αρκετά σημεία στον πληθυντικό.

Γωγώ-Ραφαέλα Ανδρουλιδάκη (22). Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης. Μου αρέσει να προσφέρω στον συνάνθρωπο, να επικοινωνώ μαζί του και να τον κάνω να χαμογελάει. Ιδιαίτερα αγπώ τον χορό, την ζωγραφική, τα ταξίδια και τις παρέες με φίλους και με άτομα-«σταθμούς» της ζωής μου, αλλά και το πιο σημαντικό, να «οικοδομώ» το όραμά μου καθημερινά. Το μότο της ζωής μου: «ΧΑΜΟΓΕΛΑ…η ζωή είναι πολύχρωμη». Με πίστη σε αυτό, τα όνειρά μου κάνουν “πρεμιέρα” ένα-ένα στην πορεία της ζωής μου.


Email: grandroulidaki@gmail.com

Comments 2

  1. Μαμά
    11 Μαΐου 2017

    Χαίρομαι κοριτσάκι μου,που εκείνο το λιθαράκι ,το οποίο βάλαμε όλοι μαζί στο σχολείο μας,έγινε λαμπρό οικοδόμημα!!! Μπράβο!

  2. Αδαμ
    15 Μαΐου 2017

    Η φύση γύρω μας είναι πολύχρωμη και είναι ευχάριστο που κάποιοι βοηθούν να μην ξεθωριάσουν αυτά τα χρώματα !

Comments are closed.