Μια ζωγραφιά όλο “άνοιξη”

Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για την πιο όμορφη ζωγραφιά που έχω δει ποτέ και ανήκει στη φίλη μου την Νάνσυ. Ναι, καλά διαβάσατε, για μια ζωγραφιά η οποία με έκανε να αντιληφθώ πόσο σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουμε εμείς και ο εαυτός μας για την ευτυχία μας. Θα με ρωτούσε κάποιος “Μα καλά τι είδους ζωγραφιά ήταν αυτή και σε έκανε να σκεφτείς για την ευτυχία του ανθρώπου; ”

Χθες, λοιπόν, πήγα στο σπίτι της φίλης μου να την επισκεφτώ, κλείνοντας όμως την πόρτα και εισερχόμενη στο χώρο του σαλονιού, μου τράβηξε την προσοχή μια τεράστια ζωγραφιά με έντονα χρώματα η οποία ήταν κολλημένη στον τοίχο. Όταν πλησίασα, για να δω ακριβώς τι ήταν, είδα ζωγραφισμένη μια παραλία με γαλάζια νερά, ξαπλώστρες στην αμμουδιά, μεγάλους φοίνικες και έναν τεράστιο κίτρινο ήλιο που χαμογελούσε από την γωνία του χαρτιού. “Εφόσον δεν μπορούμε να είμαστε στην παραλία σήμερα με τόση ζέστη, έφερα την παραλία εδώ στο σπίτι κατά κάποιον τρόπο” μου απάντησε η φίλη μου και μου χαμογέλασε. Είναι τρελή σκέφτηκα και γέλασα, γιατί μου φάνηκε αστείο.

Όμως έτσι είναι, αν το καλοσκεφτείς. Όταν δεν έχεις την «άνοιξη», την φτιάχνεις. Πόσο όμορφο και απλό ακούγεται αυτό! Και είναι πραγματικό. Όλα είναι στο χέρι μας: η ευτυχία μας, η ζωή μας, όλα. Εμείς επιλέγουμε να είμαστε ευτυχισμένοι ακόμα κι αν τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα θέλαμε ή όπως τα ονειρευόμασταν. Εκεί είναι που πρέπει να αφυπνίσουμε τον εαυτό μας να αντιδράσει , να διορθώσει ή να προσπαθήσει για το καλύτερο και όχι να αδρανοποιηθεί ουσιαστικά σε μια κατάσταση που δεν του αρέσει.

Ό,τι δεν μας αρέσει, το αλλάζουμε ή αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, το κάνουμε λίγο πιο “δικό μας” χρωματίζοντάς το με τα αγαπημένα μας χρώματα.

Μπορεί στην περίπτωση μας να ξεκίνησε όλο αυτό από μια ζωγραφιά, όμως έτσι γίνονται οι μεγάλες αλλαγές, με μικρά βήματα που θα ομορφύνουν την καθημερινότητα μας, την εβδομάδα μας και -γιατί όχι;- και την ζωή μας!!!

Κατερίνα Κόρδη (22).

Ονομάζομαι Κατερίνα Κόρδη είμαι 22 χρονών τελειόφοιτη στο τμήμα Λογιστικής και Χρημ/κης στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο. Αν και η σχολή που σπουδάζω ασχολείται κατά κύριο λόγο με αριθμούς και μαθηματικά θεωρώ πως οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον κλάδος να ερευνήσει κανείς. Αγαπάω τους ανθρώπους, μου αρέσει να συνεργάζομαι μαζί τους και να επενδύω σε αυτούς. Είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς. Το μότο που χρησιμοποιώ είναι το «Κάνε όνειρα, δούλεψε σκληρά, μην χάσεις την συγκέντρωσή σου και περικύκλωσε τον εαυτό σου από καλούς ανθρώπους» Όταν έχω άγχος αυτό που μπορεί να με χαλαρώσει είναι ένας όμορφος περίπατος δίπλα από την θάλασσα. Αγαπάω τα σκυλιά και τις πατάτες τις τηγανητές.

Email: katekor21@gmail.com

Comment 1

  1. GRA
    2 Ιουνίου 2017

    Αυτό το blog βρέθηκε μπροστά,την πιο κατάλληλη στιγμή!
    Χαμογέλασα,σκέφτηκα και ξεκινάω αναδιάρθωση του εαυτού μου ΤΩΡΑ αμέσως μετά το διάβασμα του blog σου Κατερίνα.
    Υπέροχο!Ελπιζω να μας χαρίσεις και άλλες τέτοιες όμορφες ιστορίες σου που θα μας βοηθήσουν να σκεφτούμε αλλιώς τα πράγματα!

Comments are closed.