Το μυστικό της ευτυχίας μου

Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές μου στιγμές με σκοπό να σας παρουσιάσω πως κατάφερα να νιώσω τόσο ευτυχισμένος και ποια είναι τα μυστικά μου!

Με λένε Μάνο είμαι 25 ετών και εργάζομαι σε Λογιστικό γραφείο. Είμαι παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα και σε λίγους μήνες θα γίνω ΠΑΤΕΡΑΣΣΣΣΣΣΣΣ!! Για να γίνουν όλα τα παραπάνω έχω παλέψει με όλη μου τη δύναμη μέρα και νύχτα! Είχα το θάρρος να κλείσω τα μάτια μου, να ονειρευτώ και στη συνέχεια να τα ανοίξω σηκώνοντας τα μανίκια μου για να παλέψω μέχρι το τέλος!

Πρώτα από όλα έπρεπε να μάθω ποιος πραγματικά είμαι και να δω τα όρια μου. Έμαθα να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους και πρώτα με τον εαυτό μου και τη ζωή μου. Σε κάθε δυσκολία έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου: «Γιατί παλεύεις;». Έτσι η απάντηση που ερχόταν μου έδινε δύναμη να συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά! Φρόντισα να είμαι έτοιμος να αποδεχτώ και να εκτιμήσω την ευτυχία για μην γίνω σαν αυτούς που ψάχνουν το καπέλο τους ενώ το φοράνε ήδη στο κεφάλι τους.

Ζούσα και ζω την κάθε μου μέρα σαν να ήταν η τελευταία μου φροντίζοντας ταυτόχρονα για το αύριο! Για όλα τα παραπάνω όμως με βοήθησαν πάρα πολύ οι άνθρωποι που είχα γύρω μου, με την αγάπη τους και την υποστήριξή τους και πρώτη απ’ όλους η γυναίκα μου!! Σιγά σιγά όλα έμπαιναν στη θέση τους μέσα στο μυαλό μου σαν να ήταν βιβλία που μπήκαν στο σωστό ράφι και το ίδιο συνέβαινε και στη ζωή μου!! Ο τρόπος που σκεφτόμουν γινόταν όλο και πιο απλός, λύνοντας παραδόξως τα πιο μεγάλα προβλήματα!! Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ήταν θέμα συνέπειας. Κάθε μέρα έβαζα και από ένα λιθαράκι μέχρι που έφτιαξα μια μεγάλη γέφυρα προς την ευτυχία!

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο μυστικό για την ευτυχία … Η ζωή είναι δικιά σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ζήσετε!! Sky is the limit! Kλείστε τα μάτια σας και ονειρευτείτε! Μην ξεχνάτε ποτέ τον προορισμό σας και απολαύστε το ταξίδι!!

Τζαννιδάκης Μάνος, (25). Απόφοιτος Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ Κρήτης. Το πιστεύω μου συνοψίζεται σε μία φράση: «θυμάμαι πάντα τον προορισμό μου, αλλά απολαμβάνω και το ταξίδι».

Email: tzanidos13@hotmail.com

 

Photo by Andreas Wohlfahrt from Pexels

Comments 5

  1. ελενα
    30 Απριλίου 2018

    πολυ ωραιο μηνυμα!

  2. Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ
    30 Απριλίου 2018

    Πολύ ωραία λόγια παιδί μου και συγκινητικά .Σου εύχομαι παιδί μου η ζωή σου να ειναι γεμάτη υγεία και ευτυχία σε σένα στην υπέροχη γυναίκα σου και παιδάκι σας που θα ερθει στο κόσμο

  3. Η κουμπαρα σου!!!
    30 Απριλίου 2018

    Υπεροχα λογια απο εναν υπεροχο ανθρωπο!!!! Μπραβο σου!!!!! Η φραση σου θα μεινει χαραγμενη στο μυαλο μου!!!!
    Παντα κοντα σας!!!!!

  4. GRA
    30 Απριλίου 2018

    Πόσο όμορφη ιστορία από έναν νέο-παράδειγμα για νέους.Κι εγώ με τη σειρά μου,εύχομαι να απολαμβάνεις κάθε τέτοιο μαγικό σου ταξίδι και πάντα να χαμογελάς μέσα σε αυτή τη διαδρομή,γιατί πλέον θα συνταξιδεύεις με την υπέροχη οικογένειάσου.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!

  5. νεκταρία
    3 Μαΐου 2018

    Πραγματικά, όλο το νόημα της ζωής δοσμένο σε τούτη τη ρήση: “Θυμάμαι πάντα τον προορισμό μου, αλλά απολαμβάνω και το ταξίδι!”.
    Ή με άλλα λόγια: “θυμάμαι συνεχώς οτι η ευτυχία δεν βρίσκεται στον προορισμό μου, αλλά στο ταξίδι μου….”.

Comments are closed.