Βιονικό αυτί

Θα ήταν η πρώτη φορά που θα παρακολουθούσα τρίαθλο* και ευτυχώς ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, στη συνήθως βροχερή πόλη. Δεν έπαυε το νερό όμως, να έχει θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών. Χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος, από ηλικίες 18 μέχρι και 85 χρονών! Ο φίλος μας, ο Σταν, βούτηξε με εντυπωσιακή ορμή μέσα στο παγωμένο νερό, έχοντας μόλις σε ηλικία 58 χρονών αποφασίσει να γίνει αθλητής. Τελείωσε τον αγώνα μέσα στους πρώτους 100, αποδεικνύοντας ότι όλα είναι στο μυαλό μας. «Γερνάς, όταν αποφασίσεις εσύ ότι γέρασες».

Αυτό που θαύμασα όμως περισσότερο, ήταν μια νεαρή κοπέλα, που στις πρώτες 200 γιάρδες, βγήκε από το νερό, εγκαταλείποντας έτσι τον αγώνα. Προφανώς, δεν αισθανόταν καλά. Πήγε και κάθισε με τους γονείς της, από όπου και παρακολούθησε τους συναθλητές της. Εστίασα το βλέμμα μου πάνω της και παρατήρησα ότι φαινόταν ικανοποιημένη. Ένα αθώο χαμόγελο διέσχιζε απαλά το πρόσωπο της. Μια εικόνα που συνήθως δεν θα την έβλεπες από κάποιον που εγκαταλείπει έναν αγώνα. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Σκέψεις θετικές. Μου έδειξε πώς κάποιες φορές πιο θαρραλέο είναι να αποφασίσεις πότε ο αγώνας σταματά και όχι να καταφέρεις να τον τελειώσεις. Ακολουθείς τον ψίθυρο της ψυχής σου, όχι τα ζητοκραυγάσματα και τα γιουχαρίσματα των υπολοίπων γύρω σου, και είσαι περήφανη/νος για αυτό. Νιώθεις ελεύθερη/ ρος, γιατί άκουσες την εσωτερική σου φωνή, αυτήν που ανήκει στον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σου: ΕΣΕΝΑ!!

*Τρίαθλο= Η διαδοχική συμμετοχή σε τρία αθλήματα. Κολύμπι (1,5 χλμ), που ακολουθείται απευθείας από ποδηλασία (25 χλμ) και τελικά, τρέξιμο (10 χλμ).

Σερένα, (19). Η φιλοσοφία της είναι ότι “για να παραμένεις αυθεντική, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να διατηρείς την παιδικότητά σου!”.  

Email: sdavies.st@gmail.com

 

Photo by Magda Ehlers from Pexels