Της ζωής μας τα περιγράμματα

Εδώ και δύο χρόνια εμπνεόμουνα από άλλους εικονογράφους και μου άρεσε να παρατηρώ τις λεπτομέρειες , το ύφος, τον τύπο του πινέλου, τα χρώματα και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιούσαν, και να παίρνω ιδέες. Αυτό που με ενθουσίαζε περισσότερο από την παρατήρησή μου, ήταν οι εικονογράφοι που δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου περίγραμμα στα σχέδιά τους.

Συμβολικά, ένιωθα ότι το «περίγραμμα» με περιόριζε και στη ζωή μου. Το ακατόρθωτο δεν ήταν κατορθωτό. Πέρυσι σπούδαζα δημιουργική διαφήμιση στο πρώτο έτος σε Πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Όσο βρισκόμουν στο Πανεπιστήμιο, προσπαθούσα απεγνωσμένα να απαλλαγώ από τα περιγράμματα στα έργα μου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το καλοκαίρι αυτό συνειδητοποίησα ότι δεν μου άρεσε αυτό που σπούδαζα. Μου «μίλησε» ο ψίθυρος της ψυχής μου … ένιωθα ότι οι σπουδές μου είχαν τελικά να κάνουν με τον υλισμό, την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας και ότι θα έπρεπε να παράγω δημιουργικά έργα κατά παραγγελία, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Έτσι πήρα μια ραγδαία απόφαση. Διέκοψα τις σπουδές μου και για να μην οδηγηθώ σε λάθος δρόμο πάλι, αποφάσισα να δώσω στον εαυτό μου, χώρο και χρόνο για να σκεφτώ, να ανακαλύψω ποια είμαι τελικά;!! Αποφάσισα πως δεν θα βάλω όριο στον γνωστό στους ανθρώπους, χρόνο. Αποφάσισα ότι είμαι ελεύθερη να κάνω ότι θελήσει η καρδιά μου. Κατάλαβα ότι σε αυτό το χρόνο και το χώρο θέλω να γνωρίσω τον εαυτό μου καθώς παράλληλα να γνωρίσω τον κόσμο, να γνωρίσω άλλους ανθρώπους, να νιώσω, να ακούσω, να παρατηρήσω, να γευτώ, να μυρίσω. Να «ζήσω», κάτι που ίσως τελικά ποτέ μου δεν το είχα κάνει σε αυτή τη ζωή.

Τώρα είναι ένας μήνας αργότερα και αρχίζω να νιώθω μια ζωντάνια και μια ελευθερία, που όντως, είχα δίκιο, δεν την έχω ξανά νοιώσει! Και το πιο φανταστικό από όλα …. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η ζωγραφιά που τελείωσα χθες, δεν είχε περίγραμμα!!

Το να ακολουθείς την καρδιά σου, θέλω να παραδεχτώ πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου! Υπάρχουν αντιδράσεις και έντονες, λογικές σκέψεις. Αλλά, ένα μάθημα που έχω καταλάβει, είναι πως όταν ακολουθείς την καρδιά σου, παράλληλα βοηθάς όλη την ανθρωπότητα, δίνοντας της τον καλύτερό σου εαυτό. Και τότε, όλα τα λογικά προβλήματα του ανθρώπου, όπως χρήματα και τοξικές δεσμεύσεις, λύνονται, μετουσιώνονται, σε θετικές εμπειρίες.

Σερένα (19). Η φιλοσοφία της είναι ότι “για να παραμένεις αυθεντική, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να διατηρείς την παιδικότητά σου!”.

Email: sdavies.st@gmail.com

 

Photo by Matheus Bertelli from Pexels

Comments 4

  1. Andreas
    17 Σεπτεμβρίου 2018

    Let us make sure that we see more young people like Serena in the future.
    Young people to be able to stand on their own feet. That is the goal of true education.

  2. Νεκταρία
    17 Σεπτεμβρίου 2018

    Μπράβο Σερένα για το θάρρος σου να αντισταθείς σε αυτό που δεν σου ταίριαζε! Εύχομαι από καρδιάς αυτό που αναζητάς να σε συναντήσει σύντομα!

  3. Ειρήνη
    17 Σεπτεμβρίου 2018

    Σερένα, όταν ακολουθείς την καρδιά σου, αφήνοντας όλα τα σχόλια μακρυά από εσένα, ακολουθείς τον αυθεντικό δρόμο της ψυχής σου. Μέσα από αυτόν τον δρόμο στέκεσαι πραγματικά στα πόδια σου!!!

  4. Αγάπη
    17 Σεπτεμβρίου 2018

    Σερενούλα μου καλή!! Σεβασμός στο σύμπαν πάνω από όλα σημαίνει σεβασμό στα θέλω σου και στον εαυτό σου!

Comments are closed.