VIDEO VLOG: Να είμαι ο Εαυτός μου #authentic

#artofjoy #freedom #dreams #authenticity #happiness

Αντέχεις, να επιλέγεις ανεξάρτητα από τις προτροπές των γονιών σου, των δασκάλων σου, των «γκουρού της ζωής σου» και να ασχολείσαι με αυτό που σε κάνει να νιώθεις ότι χάνεσαι στη στιγμή; Τότε, θα έχεις βρει το λόγο για τον οποίο προσγειώθηκες σε αυτόν τον Πλανήτη, σε αυτές τις συντεταγμένες, σε αυτήν την οικογένεια … Όσο και λίγο να σου φαίνεται, χωρίς τη δική σου ξεχωριστή πινελιά, η ζωγραφιά της μικρής αυτής γωνίτσας της Γης δεν θα είναι ολοκληρωμένη! Μπορεί για εσένα ο χρόνος να σταματά με το να ασχολείσαι με τα παιδιά σου ή με το να μιλάς όλη μέρα με άλογα ή με το να φτιάχνεις αμαξίδια για ζωάκια που δεν έχουν πόδια ή με το να καθαρίζεις σιλό πετρελαίων ή με το να παίζεις beat box μουσική με το στόμα σου!

Σίγουρα πάντως, δεν ήρθες εδώ κατά λάθος και σίγουρα πριν αποχωρήσεις θα έχεις ήδη κάνει τη διαφορά για ένα έστω έμβιο ον! Και αυτό θα είναι αρκετό!

Δες το βίντεο και τις φωτογραφίες εδώ παρακάτω, που αποτελούν όμορφα παραδείγματα νέων που έχουν το θάρρος να εκφραστούν ελεύθερα! Οι μάσκες είναι από εργασία αυτογνωσίας στο μάθημα «Ηγεσία» στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές σχεδίασαν την μάσκα που αντιπροσώπευε μια πτυχή της προσωπικότητάς τους!!

Και οι φωτογραφίες με τους φοιτητές που βάφουν τους τοίχους στη θρυλική αίθουσα «102», επίσης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, είναι από ένα έργο εθελοντικό, που έγινε με πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών, μια και έρευνες έχουν δείξει τη θετική σύνδεση της αισθητικής των αιθουσών διδασκαλίας με την ακαδημαϊκή επίδοση. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της φιλοσοφίας του ιδίου μαθήματος του προγράμματος σπουδών του Τμήματος, «Ηγεσία», που έχει ως έναν από τους σκοπούς του να ενθαρρύνει τους φοιτητές να αναπτύξουν ηγετική συμπεριφορά και ικανότητες. Τα «Χρωματιστά Τυπάκια», όπως ονόμασαν την ομάδα τους οι φοιτητές που συμμετείχαν, θέλουν μέσα από το έργο τους αυτό, να περάσουν μηνύματα σεβασμού των δημοσίων χώρων, τους χώρους δηλαδή που ανήκουν σε όλους μας, μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας, καθώς και μηνύματα ελευθερίας ιδεών και λόγου. Εύχονται οι χρωματιστές πινελιές τους να αποτελέσουν την αρχή ενός κινήματος για το σεβασμό και καλλωπισμό και άλλων πανεπιστημιακών χώρων!!
——————————————————————————–
Εγγραφείτε χωρίς δέσμευση, στις «νότες χαράς» στο www.artofjoy.gr ! Είναι email με πρακτικές ιδέες για το πώς να ‘σερφάρετε’ πιο δεξιότεχνα τα κύματα της ζωής, με κέφι και ευτυχία

Ακολουθήστε μας και στο Facebook: IRIS Art of Joy και στο instagram στο irisartofjoy και φυσικά κάνετε SUBSCRIBE εδώ στο κανάλι μας!

Παραγωγή: www.artofjoy.gr – copyright 2020