Ο στόχος. Δεν το βάζω κάτω!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου προσωπική ιστορία που από τα 16 μου προσπάθησα να κυνηγήσω τα όνειρά μου.

Στην πρώτη λυκείου είχα λοιπόν μια πρόταση από την θεία μου η οποία ζει μόνιμα στην Αμερική, να τελειώσω το λύκειο εκεί για ένα καλύτερο μέλλον και μία καλή εργασία. Μου άρεσε η ιδέα και σε ηλικία 16 χρονών ταξίδεψα μόνη μου στις ΗΠΑ (Βοστόνη). Έμεινα όμως μόνο για δύο εβδομάδες. Δεν μπόρεσα να συνεχίσω γιατί δεν είχα την υπηκοότητα και εκτός από αυτό, το κόστος ενός έτους σε δημόσιο λύκειο ήταν πολύ υψηλό. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω πίσω να τελειώσω το σχολείο εδώ και αμέσως μετά να φύγω πάλι για Αμερική. Πέρασαν τα χρόνια και όταν ήμουν στην τρίτη λυκείου, μου στέλνει η θεία μου έγγραφα ότι με δέχτηκαν σε πανεπιστήμιο στην Αμερική. Έπρεπε να καταθέσω τα χαρτιά μου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα και να πάρω φοιτητική βίζα για να μπορέσω να φοιτήσω τα τέσσερα έτη. Ταξίδεψα πέντε φορές από Κρήτη στην Αθήνα, αλλά δεν μου έδωσαν τη βίζα γιατί δεν τους έπειθα ότι θα πάω πράγματι για σπουδές.

Παρ’ όλα αυτά επειδή ήθελα πολύ να πάω, έκλεισα τα εισιτήρια και ταξίδεψα με τουριστική βίζα διάρκειας 3 μηνών. Τελικά έφτασα, μπήκα στο κολέγιο, παρακολουθούσα κανονικά τα μαθήματα και ταυτόχρονα δούλευα σε πιτσαρία για να μπορέσω να πληρώνω τα δίδακτρα γιατί δεν ήθελα να ζορίσω τους δικούς μου. Πέρασαν λοιπόν οι 3 μήνες και έφτανε η ημερομηνία της πτήσης μου για επιστροφή. Δεν ήξερα τι να κάνω. Να μείνω στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά και να τελειώσω το κολέγιο εκεί; ή να επιστρέψω στην Ελλάδα να ξαναδώσω πανελλήνιες; Μετά από πολύ σκέψη, πήρα την απόφαση να επιστρέψω πίσω και να ξαναδώσω.

Διάβασα λοιπόν μόνη μου για 2 μήνες και δούλευα ταυτόχρονα σε φούρνο. Κατάφερα να μπω στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο. Από τότε δεν σταμάτησα να δουλεύω και τώρα είμαι τελειόφοιτη. Ο στόχος μου είναι να τελειώσω φέτος τις σπουδές μου και να φύγω στην Αμερική για μεταπτυχιακό. Αυτή τη φορά όμως χωρίς να επιστρέψω πίσω.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι πως δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω και να θέτουμε στόχους που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους πνευματικά και ψυχικά!!

Άντζελα Ρρούσι, τελειόφοιτη, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Το σλόγκαν της: «Δεν το βάζω ποτέ κάτω!».

Photo by Jeremy Thomas on unsplash

Comments 4

  1. Μαίρη
    5 Απριλίου 2021

    Το μυστικό της επιτυχίας “μη το βάζουμε ποτέ
    Κάτω” και εσύ τα κατάφερες ακούγοντας τη καρδιά σου.. Εκανες μια δέσμευση με τον εαυτό σου ότι δεν θα τα παρατήσω ποτέ..
    .Αντζελα σου αξίζουν συγχαρητήρια και καλή πορεία όπου και να βρίσκεσαι.

  2. Σουζη Παπανικολαου
    5 Απριλίου 2021

    Συγχαρητηρια !!! Μπράβο!!
    Να είσαι πάντα καλά να εκπληρώνεις όλα σου τα όνειρα !!

  3. Ελενη
    5 Απριλίου 2021

    Αυτό που σου εύχομαι είναι να μην το βάζεις κάτω όσες φορές και να πέσεις όταν πια σηκωθείς δεν θα πιστεύεις πως εσύ τα κατάφερες τα πάντα θέλουν υπομονή και να μην φεύγεις από τον στόχο σου απλά και προχωρά στο τέλος θα βγεις εσυ ο νικητής !!!

  4. Αντζελα
    10 Απριλίου 2021

    Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά , εύχομαι σε όλους τα καλύτερα !!!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας