Το άλμπουμ

Λατρεύω τις φωτογραφίες από μικρή! Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και καθεμιά κρύβει από πίσω της και μια ιστορία. Μου αρέσει να τις βλέπω και να ξαναζώ, να ξαναθυμάμαι κουβέντες και συναισθήματα, ανθρώπους, αρώματα και τόπους.

Πριν από αρκετό καιρό είχα πάει σε ένα φεστιβάλ και είχα διανυκτερεύσει με την παρέα μου στο camping της περιοχής. Ένα βράδυ που δεν ήθελα να κοιμηθώ αλλά να απολαύσω τη βραδιά, γνώρισα δύο γείτονές μας και αποφάσισα να κάτσω στην παρέα τους να πιω κι εγώ ένα ποτό μαζί τους. Πάνω στην κουβέντα που είχαμε για την ζωή, σαν άλλοι σπουδαίοι φιλόσοφοι, ο μεγαλύτερος της παρέας μου είπε το εξής: «Να ξέρεις, οι ωραιότερες στιγμές που ζήσαμε δεν υπάρχουν σε φωτογραφίες!». Εκείνη τη στιγμή το μόνο που σκέφτηκα ήταν «τι κλισέ ατάκα» και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Η βραδιά κύλησε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου κάποια στιγμή μας πήρε ο ύπνος.

Την επόμενη ημέρα που γύρισα σπίτι μου ελαφρώς ταλαιπωρημένη και ξενυχτισμένη, έκανα μια ανασκόπηση εκείνου του τριημέρου και έκατσα να δω τις φωτογραφίες που τραβήξαμε. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι δεν είχα καμία φωτογραφία από την προηγούμενη βραδιά που ήμουν με εκείνους τους γείτονες, αλλά ούτε και από τις συναυλίες που παρακολούθησα.
Και τότε θυμήθηκα την κλισέ ατάκα που είχα ακούσει το προηγούμενο βράδυ και συνειδητοποίησα πως δεν είναι και τόσο κλισέ.

Εκείνη τη μέρα κατάλαβα ότι οι αναμνήσεις που έχω, είναι οι ωραιότερες φωτογραφίες που θα μπορούσα να αποθηκεύσω. Υπάρχουν τόσες σπουδαίες στιγμές που έζησα και δεν έχω καμία φωτογραφία παρά μόνο αναμνήσεις. Συνειδητοποίησα ότι είναι προτιμότερο να προσπαθώ να συλλέγω περισσότερες αναμνήσεις αντί να είμαι συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι ή μια κάμερα και να προσπαθώ να τραβήξω όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορώ για να έχω να θυμάμαι. Συνεχίζω να αγαπώ τις φωτογραφίες μου και να χαμογελάω στο φακό αλλά πλέον πιο πολύ ζω τις ωραίες στιγμές που μου δίνει η ζωή και γεμίζω τα άλμπουμ των αναμνήσεών μου.

Μαίρη Καλοχριστιαννάκη (22).

Δηλώνει λάτρης της μπίρας και της ζωής. Η φιλοσοφία της: “You only live once”.

Comments 3

  1. ΑΔΑΜ
    11 Σεπτεμβρίου 2017

    Η αλήθεια Μαρία είναι οτι οι καλύτερες φωτο είναι αυτές της Ψυχής μας , εκεί καταγράφονται οι όμορφες στιγμές που ζούμε και αυτές είναι που μένουν στο χρόνο αναλείωτες. Συνέχισε να κρατάς στο ”σκληρό δίσκο” της ψυχής σου αναμνήσεις ζωής …………… για μια ζωή !

    1. Μαίρη
      12 Σεπτεμβρίου 2017

      Αυτό θα κάνω 🙂

  2. GRA
    12 Σεπτεμβρίου 2017

    Πόσο απίθανο κείμενο!Το απόλαυσα,γιατί καθώς διάβαζα σκεφτόμουν ταυτόχρονα.Οντως οι πιο ζωντανές και πιο όμορφες στιγμές της ζωής δεν έχουν αφήσει κανενα “αποτύπωμα”.Τη διαπίστωση αυτή την είχα κανει για τον εαυτό μου πριν κάποια χρόνια και την πίστευα πραγματικά,αλλα ταυτόχρονα αναρωτιόμουν αν συνέβαινε κ σε άλλους αυτό.Τελικα συμβαίνει κ σε αλλα άτομα,και μας το περιέγραψες τοσο υπέροχα φιλη μου.Σου εύχομαι η ζωή σου να γεμίσει τέτοιες αόρατες φωτογραφίες!!

Comments are closed.