Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με φυσικούς τρόπους

#naturalremedies #prevention #happy #artofjoy #meditation #thoughts #immune #ανοσία #ανοσοποιητικό

Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες ιδέες που έχω βρει χρήσιμες για να διατηρώ την Υγεία και Ομορφιά μου! Αν διαβάζοντάς τες σκεφτείς ότι δεν είναι για εσένα, σου προτείνω να μη βιαστείς να τις προσπεράσεις … διανύουμε αχαρτογράφητες περιοχές πλέον και … εξάλλου … δοκιμάζοντας έρχεται η όρεξη, δε συμφωνείς;

– Πρώτα από όλα, έχω αποφασίσει ότι προτιμώ να πεθάνω, από το να ζω τη ζωή μου βουτηγμένη στο φόβο, είτε για τη δική μου ύπαρξη, είτε για τους αγαπημένους μου, είτε για το έντονα αβέβαιο μέλλον. Δεν μου είναι εύκολο να παραμείνω σταθερή σε αυτήν την απόφαση, γιατί αναπόφευκτα επηρεάζομαι και από το συλλογικό φόβο. Με βοηθάει να επαναλαμβάνω τακτικά και κάθε μέρα: «Επιλέγω να είμαι ελεύθερη. Έχω πάντα επιλογή. Το Πνεύμα μου θα παραμείνει ελεύθερο!». Κρατάω στο μυαλό μου το λαμπρό παράδειγμα του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος ήταν φυλακισμένος σε ένα πολύ μικρό κελί για περισσότερα από 28 χρόνια, παρ’ όλα αυτά διατήρησε το Πνεύμα του ελεύθερο και ακμαίο.

-Σε αυτό το σημείο, ίσως θελήσεις να ρίξεις μια ματιά σε μια όμορφη επίκληση στην «Μνημοσύνη», σχετικά με την ελευθερία. Η Μνημοσύνη ήταν η μητέρα των εννέα Μουσών, στην ελληνική μυθολογία και εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η αναφορά σε αυτήν είναι καθαρά συμβολική. Το όνομά της σημαίνει «ενθύμηση».

-Για τις στιγμές όμως εκείνες που νιώθω φόβο (γιατί φυσικά υπάρχουν και αυτές), το δικό μου αντίδοτο είναι η πρακτική της «Μετουσίωσης των Αρνήσεων». Δουλεύει πάντα για εμένα και επίσης με την παραλλαγή της μπορώ να βοηθάω τους άλλους γύρω μου που φαίνεται να φοβούνται. Ακριβείς οδηγίες μπορείς να βρεις εδώ . Ας μείνουμε σε εγρήγορση λοιπόν!!

Ύπνος! Ο καθένας μας χρειάζεται διαφορετικές ποσότητες ύπνου. Νομίζω ότι με λίγη αυτοπαρατήρηση μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες ώρες είναι αρκετές για τον καθένα μας προσωπικά. Ο ύπνος είναι η βασικότερή μας «βενζίνη» και χρειάζεται να γίνεται σε ώρες που μπορεί να παραχθεί η «μελατονίνη» (βασική ορμόνη για αυξημένο ανοσοποιητικό) και για διάστημα ικανό για να γίνει η οργάνωση των σκέψεών μας από τον εγκέφαλο, η «τακτοποίηση» των βαθύτερών μας πτυχών από το υποσυνείδητό μας και η συντήρηση των οργάνων μας.

Σωματική άσκηση: Μου αρέσει να τρέχω σε εξωτερικούς χώρους στο φρέσκο αέρα ή όταν χρειάζεται να μείνω μέσα (#Μένουμε_ Σπίτι), βάζω την αγαπημένη μου δασκάλα yoga στο you tube, την Adrien, που έχει ανεβάσει πάνω από 200 δωρεάν βίντεο. Εδώ ένα παράδειγμα. Ή τη Μαρίσα, με τις πολύ ευεργετικές και εύκολες ασκήσεις Qigong. Εδώ θα βρεις το πρώτο της βίντεο στη σειρά για αρχάριους. Πρόσφατα μάλιστα, ανακάλυψα ότι στο you tube μπορώ να βρω δωρεάν μαθήματα χορού, οπότε ασκούμαι και χορεύοντας!

– Κάθε πρωί που ξυπνάω, θέτω μια πρόθεση για την ημέρα μου και την επαναλαμβάνω στον εαυτό μου πάλι μετά το πρωινό, για να είμαι σίγουρη ότι έχει κάνει καλή εγγραφή στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου.

-Στη διαδρομή κρεβάτι-κουζίνα, ξεκινάω το πρωί πίνοντας ένα ποτήρι νερού με το χυμό μισής κούπας λεμονιού. Ήξερες ότι αν και το λεμόνι είναι όξινο, όταν μπει στο σώμα μας μετατρέπεται σε αλκαλική ουσία; Ότι καλύτερο για το ανοσοποιητικό μας, με βιταμίνη C και ένα εξαιρετικό «εσωτερικό καθαριστικό». Δύο σε ένα, λοιπόν!

-Επειδή αναφέρομαι σε υγρά, τα ζεστά φυτικά τσάγια ενισχύουν επίσης, σημαντικά την άμυνά μας. Κάποια από τα αγαπημένα μου και χωρίς να έχω αρρωστήσει, είναι: το φασκόμηλο (για γρίπη, όχι όμως για εκείνους με υψηλή αρτηριακή πίεση), η ρίγανη (φυσικό αντιβιοτικό), το θυμάρι (π.χ. για βήχα), η γλυκόριζα (π.χ. για βρογχίτιδα, γαστρίτιδα), το τζίντζερ και οποιαδήποτε άλλο τοπικό στην περιοχή σου βότανο. Μην εθιστείς όμως σε ένα μόνο … «Μέτρον άριστον».

-Μια βόλτα ή το να καθίσω σε ένα παγκάκι στον κήπο ή στο μπαλκόνι, για 10 έστω λεπτά στον ήλιο είναι πρόληψη ανέξοδη και ευχάριστη. Η ηλιοθεραπεία είναι για μένα στην κορυφή της λίστας μου!

Φροντίζω τη διατροφή μου. Αποφεύγω όσο μπορώ τη ζάχαρη και τα υποκατάστατά της, ειδικά τη ζαχαρίνη, την ασπαρτάμη και τη στέβια. Ακόμα και τα πολλά φρούτα δεν κάνουν καλό, γιατί περιέχουν φρουκτόζη, μάλιστα σε μορφή χυμού η ποσότητα της φρουκτόζης είναι αυξημένη. Λέγεται ότι η ζάχαρη είναι εξίσου εθιστική όσο η κοκαΐνη. Μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ το ντοκιμαντέρ του Jamie Oliver “Sugar Rush” που δείχνει πόση ζάχαρη καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε. Εκτός από τη ζάχαρη, φροντίζω να αποφεύγω όλα τα «λευκά» ρύζια, μακαρόνια, ψωμιά κ.τ.λ. Εδώ και 10 χρόνια δεν τρώω κρέας, ούτε ψάρι και νιώθω πολύ πιο υγιής και με περισσότερη διαύγεια. Δεν σου προτείνω να κάνεις το ίδιο, αλλά προτείνω να καταναλώνεις ζωικής προέλευσης τροφές με μέτρο.

– Φτιάχνω πινακίδες για να τις βλέπω μέσα στο χώρο μου και επαναλαμβάνω ‘μάντρα’ όπως: «Δεν ανησυχώ για πράγματα πάνω στα οποία δεν έχω κανέναν έλεγχο», «Το Σύμπαν είναι με το μέρος μου. Ό, τι και να μου συμβεί θα είναι το καλύτερο για εμένα», «Έχω περάσει και άλλες προκλήσεις στη ζωή μου και είμαι ήδη εξοπλισμένη με αντοχή και δύναμη».

Προσεύχομαι τακτικά, συνήθως κάθε πρωί και μερικές φορές και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν το να προσεύχεσαι δεν είναι κάτι που σου ταιριάζει, θα μπορούσες αντί για αυτό, να εστιάσεις τις σκέψεις σου στο να οραματιστείς ένα πιο λαμπερό μέλλον για τον Πλανήτη μας. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά οι σκέψεις είναι ενέργεια και εκπέμποντας θετικές σκέψεις, συμβάλλεις σημαντικά στην ανύψωση της δόνησης του Πλανήτη μας. Κάθε μικρή, θετική σου πράξη βοηθά πολύ περισσότερο από ότι μπορείς να φανταστείς! Μερικές ιδέες σχετικά με την εστίαση της σκέψης μπορείς να βρεις σε μια παλαιότερη μας ανάρτηση εδώ στο blog του www.artofjoy.gr με τίτλο: «Πώς να σταματήσω την προσκόλληση;».

Κάνω διαλογισμό. Υπάρχουν πάνω από 2000 είδη διαλογισμού για να δοκιμάσεις να δεις τι σου ταιριάζει. Λίγα λόγια για το διαλογισμό και ειδικά για το «διαλογισμό mindfulness» που ασκώ, καθώς και αν το θέλεις πολύ πολύ, πρόσβαση σε ένα ηχητικό μου αρχείο με οδηγίες, μπορείς να τα βρεις εδώ.

-Αν κάποιες ημέρες ή ώρες νιώθω την ανάγκη, μπαίνω σε Σιωπή. Εδώ μπορείς να διαβάσεις ένα παλαιότερό μου άρθρο για αυτήν την πρακτική. Για τις οικογένειες ή τα ζευγάρια, μπορείτε ακόμα και με παιδιά άνω των 7 να τη δοκιμάσετε για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα … Όλα αποτελούν ενδιαφέροντα πειράματα και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανακαλύψετε όλοι μια νέα σας πτυχή και έναν νέο τρόπο επικοινωνίας. Ήξερες ότι μόνο το 7% της επικοινωνίας μας γίνεται με τη γλώσσα, δηλαδή με τα λόγια που εκφράζουμε;  Το 93% της επικοινωνίας μας είναι μη γλωσσικό! Ειδικά για τους μικρότερούς μας φίλους, προτείνω αν είσαι γονιός, να το μετατρέψεις σε παιχνίδι ή πρόκληση … Δεν σημαίνει ότι παύετε να έχετε επαφή μεταξύ σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη ‘γλώσσα του σώματος’, σαν παντομίμα ή ακόμα και με χαρτάκια ζωγραφίζοντας εικόνες ή γράφοντας απλές λέξεις ή αφού είστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, να δείξετε την αγάπη σας με αγκαλιές και τρυφερότητα δίχως λόγια.

Δημιουργώ. Απολαμβάνω πολύ τη ζωγραφική και τη συγγραφή! Η δημιουργικότητα είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο είτε εκδηλώνεται μέσα από τη μαγειρική, είτε την κηπουρική, είτε κάνοντας επισκευές στο σπίτι, είτε παρακολουθώντας μαθήματα φωνητικής online. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και κυρίως … άκουσε και ακολούθησε το τραγούδι της ψυχής σου! Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία να ξανα-ανακαλύψεις τον Εαυτό σου. Σου υπόσχομαι ότι όλα σου τα κύτταρα θα αρχίσουν να χαμογελάνε!

-Μια καλή ιδέα, ειδικά αν ζεις μόνος σου και ειδικά τώρα στην εποχή της υποχρεωτικά περιορισμένης σωματικής επαφής, είναι να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου ή ένα δέντρο ή το αγαπημένο αρκουδάκι σου! Αυτό αυξάνει τις χαρούμενες ορμόνες μας και ξυπνάει την ενέργεια «chi». Και ας σχολιάζουν οι γύρω! Η ιδέα ήρθε από τη διάσημη Bracha, σε μία από τις live streaming συναντήσεις της. Το αρκουδάκι μου αυτήν την εποχή είναι η Ojo ( βλέπε την παραπάνω φωτογραφία). Είναι φωτεινά πορτοκαλένια – όπως φωτεινό θα είναι και το μέλλον μας, άσχετα με το αν δεν φαίνεται τώρα! Μια φίλη μου, μου είπε ότι η λέξη «Ojo» σημαίνει «δώσε προσοχή» στα ισπανικά!

-Στέκομαι όρθια και χαϊδεύω πότε πότε την περιοχή του στομαχιού μου (ηλιακό πλέγμα), εκεί όπου συχνά κατοικεί ο φόβος και η ανάγκη μας να ελέγξουμε καταστάσεις και παίρνω συγχρόνως βαθύτερες από ότι συνήθως αναπνοές . Κάνοντάς το αυτό, σιγά σιγά θα δεις ότι θα αρχίσεις να νιώθεις περισσότερη γαλήνη.

– Δεν έχω τηλεόραση. Πάνε πάνω από 10 χρόνια τώρα που έπαψα να έχω τηλεόραση και βρήκα την ησυχία μου. Δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ενήμερη, απλώς σημαίνει ότι εγώ ελέγχω πότε και τι θέλω να μάθω ως είδηση. Μπαίνω online και διαβάζω τους τίτλους ειδήσεων μιας ιστοσελίδας. Με την τηλεόραση και ειδικά έτσι μεγάλες που είναι οι οθόνες μας τώρα, είναι τρομακτικό να βλέπεις συνέχεια σκηνές από ανθρώπους με άσπρες στολές και τεράστιες μάσκες … Δεν έχεις παρατηρήσει ότι και από πριν, σπάνια ακούγαμε καλές ειδήσεις;

-Λέω στον εαυτό μου «All izz well», χτυπώντας ελαφριά την καρδούλα μου, που σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή της υπέροχης ταινίας «Οι τρεις ηλίθιοι», υπενθυμίζει στην καρδιά μας ότι «όλα θα πάνε καλά τελικά» και την καθησυχάζει. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι bollywood ταινία, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ταινία που δείχνει το θάρρος τριών φοιτητών που σπουδάζουν μηχανικοί και που μας υπενθυμίζει πώς θα έπρεπε να είναι η εκπαίδευση και τη δύναμη της πίστης στα όνειρά μας. Υπάρχουν χιουμοριστικές, αλλά και λυπητερές σκηνές, οπότε θα πρότεινα να μην τη δουν παιδιά κάτω των 15 ετών. Αν και δεν έχω Netflix, μπορείς να τη βρεις (3 idiots) εκεί, απλώς φρόντισε να έχεις υπότιτλους, γιατί είναι Ινδικής παραγωγής : – )

-Αν πάλι, προτιμάς να διαβάζεις βιβλία, εδώ είναι τα αγαπημένα μου.

Ακούω μουσική που με βοηθάει να μεταμορφώσω τις σκέψεις μου σε ενδυναμωτικές και πιο αισιόδοξες. Εδώ, μπορείς να δοκιμάσεις αν σου αρέσουν κάποια κομμάτια.  Μη διστάσεις να προσθέσεις τις αγαπημένες σου μελωδίες στο σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση – blog post!

-Βρίσκω τη «Βασιλική Οδό»! Ισορροπία. Ένας χρήσιμος τρόπος να βάλεις τη ζωή σου σε προοπτική και να αυξήσεις γρήγορα τις δονήσεις σου είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Πώς μπορώ να δω αυτήν την πρόκληση, ως ευκαιρία για κάτι άλλο ή για να αναπτυχθώ περισσότερο, να αποκτήσω αντοχή;», «Για πιο πράγμα θα μπορούσα να νιώθω ευγνωμοσύνη αυτή τη στιγμή;». Εδώ είναι μια θαυμάσια ομιλία TED από τον μοναχό David Steindl-Rast, για το πώς ακριβώς μπορούμε να είμαστε πραγματικά ευγνώμονες καθημερινά. Λέει χαρακτηριστικά, ότι όταν νιώθεις πραγματική, βαθιά ευγνωμοσύνη, οι τρίχες σου χρειάζεται να έχουν σηκωθεί από το συναίσθημα που εκπέμπεις.

-Και η δική μου σύντομη πρακτική ευγνωμοσύνης είναι αυτή:
Σημειώνεις σε ένα κομμάτι χαρτί ή στο όμορφο σημειωματάριό σου, πέντε πράγματα ή στιγμές ή ενέργειες ή λόγια ανθρώπων για τα οποία νιώθεις βαθιά ευγνωμοσύνη την ημέρα εκείνη. Είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό λίγο πριν πας για ύπνο τη νύχτα. Αυτό σε τοποθετεί σε μια ευχάριστη κατάσταση πριν πας για ύπνο και διαλύει τις τυχόν αγχωτικές σου σκέψεις. Επίσης, η πρώτη σου πρωινή σκέψη θα είναι θετική! Όταν το κάνεις αυτό για 21 συνεχόμενες ημέρες, θα μετατραπεί σε μια νέα ενδυναμωτική συνήθεια και θα βρεθείς να είσαι μονίμως ευγνώμων. Και το καλύτερο … Θα ξαναβρεθείς πάλι στη ροή της ζωής (μετάφραση αποσπάσματος από το βιβλίο μου: «Speak Your Truth and Lead»).

-Έχω βρει ότι το να βρίσκομαι στο ΤΩΡΑ με βοηθάει πολύ στο να διατηρώ τη δόνησή μου υψηλή και τη σωματική μου υγεία ακμαία. Οπότε είναι σημαντικό να παραμένω με ενεργό παρουσία, ειδικά όταν είμαι στον ίδιο χώρο ή μιλάω τηλεφωνικά με ανθρώπους που αγαπούν τη γκρίνια, ή την κριτική των άλλων ή που συνέχεια ζητούν να τους κάνω δουλειές. Τέτοιοι άνθρωποι μου απορροφούν ενέργεια και μέχρις ότου μπορέσω να φτάσω σε πνευματικό επίπεδο τέτοιο που να παραμένω γαλήνια ανεξάρτητα με το ποιον έχω γύρω μου, προσπαθώ να μειώσω την έκθεσή μου σε αυτούς.

-Επίσης σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά τώρα αυτόν τον καιρό που ίσως είμαστε αναγκαστικά περιορισμένοι σε μικρούς χώρους, είναι μια ευκαιρία να μάθουμε να εξασκούμε τη “γλώσσα της καρδιάς” ή αλλιώς, τη μη-βίαιη επικοινωνία, που πρεσβεύει την Ειλικρίνεια και την Αυθεντικότητα. Είναι σημαντικό να γνωρίζει (ή να αναγνωρίσει) ο καθένας μας ποιες είναι οι ανάγκες του και να φροντίζει να τις εκφράζει χωρίς απαίτηση να ικανοποιηθεί. Οι γονείς οφείλουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εκφράζουν τις ανάγκες τους ελεύθερα, καθώς το άγχος και αυτών είναι αναπόφευκτα αυξημένο και ας μην το εκφράζουν με λόγια.  Εδώ ίσως βοηθήσει το σχετικό blog post, “Μα ποιος έχει δίκιο τελικά;”, που περιέχει παραδείγματα της “γλώσσας της καρδιάς” και περισσότερες πηγές πληροφόρησης.

-Και ένα τελευταίο πράγμα που με βοηθάει, ειδικά τις ημέρες που αισθάνομαι παραπάνω κόπωση ή όταν με περιτριγυρίζει μια ίωση: Βάζω τα πόδια μου σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, αλάτι και 5-6 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο (αν έχω). Στη συνέχεια προσθέτω σταδιακά και με προσοχή, βραστό νερό, μέχρι που να μην το αντέχω άλλο. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι 15 λεπτά. Το αποτέλεσμα; Αυξάνεται η αντίστασή μου σε ιώσεις γιατί ενεργοποιεί τους «στρατιώτες» του ανοσοποιητικού μου συστήματος και επίσης νιώθω πιο ζωντανή και φρέσκια. Προσοχή όμως, ίσως να μην ενδείκνυται για άτομα που έχουν φλεβίτη.

Αυτά για τώρα! Τελειώνοντας το άρθρο, σκέφτηκα να βάλω όλα τα παραπάνω σε μια τάξη με κατηγορίες, όπως για το σώμα, για τη ψυχή, για το ακόνισμα του μυαλού … αλλά, ‘με’ σταμάτησα! Έτσι τα ήθελε η Ψυχή μου, γιατί αυτή γνωρίζει καλύτερα ότι ΟΛΑ συνδέονται, ΟΛΑ είναι ΕΝΑ. Φροντίζοντας το σώμα μου, φροντίζω και τη ψυχή μου, φροντίζοντας το πνεύμα μου, φροντίζω και το σώμα μου, φροντίζοντας ‘εμένα’, φροντίζω για την Υγεία και την Ομορφιά των αγαπημένων μου, αλλά και του τόπου μου, της χώρας μου, ακόμα και του Πλανήτη μου!

Εγρήγορση – Ενθύμηση – Δημιουργικότητα.

Σε παρακαλώ μη διστάσεις να σημειώσεις στο κουτί σχολίων στο τέλος του κειμένου ή να μου στείλεις email στο iris@artofjoy.gr τις δικές σου ιδέες σχετικά. Ίσως οι προτροπές σου να βοηθήσουν όλους μας να εμπλουτιστεί η ζωή μας από περισσότερη Υγεία και Ομορφιά !

Αλεξία

Copyright, 2020, Alexia Mary Tzortzaki

#immune #boosttheimmune #coronavirus #psychology #positivethoughts #artofjoy #joy 

… στη φωτογραφία είναι η Ojo, το αρκουδάκι : -)

Αν βρήκατε αυτό το blog post χρήσιμο και δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή στις “νότες χαράς”, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και δίχως δέσμευση, προσθέτοντας το email σας και το όνομά σας εδώ: https://www.artofjoy.gr/eggrafi/

Έχοντας κάνει την εγγραφή σας, θα σας σταλεί ένα μηνιαίο ή δι-μηνιαίο email με πρακτικές ιδέες για να ‘σερφάρετε’ τα κύματα της ζωής πιο επιδέξια και με περισσότερη χαρά! 

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα  θα είναι ασφαλή. Δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους και τα χρησιμοποιούμε μόνο για να επικοινωνούμε μαζί σας. 

Comments 9

  1. Αναστασία
    21 Μαρτίου 2020

    Αλεξία τι κάνεις? Εμείς είμαστε καλά εδώ Το άρθρο το διάβασα είναι πολύ καλό και βοηθάει τους πάντες! Σ ευχαριστώ!
    .

    1. 21 Μαρτίου 2020

      Είμαι πολύ καλά Αγαπημένη μου! Σου στέλνω μια μεγάλη ηλεκτρονική αγκαλιά (ο)

  2. ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    21 Μαρτίου 2020

    Καλησπέρα Αλεξία μου από το Ηράκλειο το ανοιξιάτικο !!!!
    πόσο χάρηκα όταν είδα το μήνυμα σου !!!
    ξέρω ότι έχουν αραιώσει οι αναρτήσεις σου λόγω όλων αυτών των όμορφων ερευνών που κάνεις , μήπως θα μπορούσες όμως τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν να μας στέλνεις κι άλλες συμβουλές ή προτάσεις λίγο πιο συχνά ?
    είναι τόσο χρήσιμη η σημερινή σου ανάρτηση , –μένουμε σπίτι και θέλουμε Αλεξία–!!!!
    Γράφεις πιο πάνω για μουσική , δεν θέλουμε να σε σταματήσουμε !!!
    ίσα-ίσα , στείλε τις αγαπημένες σου μουσικές , κι όχι μόνο τις ξεσηκωτικές….θέλουμε κι άλλη μουσική για χαλάρωση , για το σπίτι , για το ψάξιμο του εγώ….
    έχεις προτάσεις για βιβλία ??? τις θέλουμε !!!!!!
    σε ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων !!!!
    να είσαι καλά και να προσέχεις !!!!
    ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌς

    1. 22 Μαρτίου 2020

      Καλημέρα Όμορφη Δασκάλα Χριστίνα! Θα κάνω ότι μπορώ να είναι πιο συχνή η παρουσία μου. Αν παρατηρήσεις τώρα το άρθρο έχει εμπλουτιστεί με περισσότερους συνδέσμους, ειδικά μουσικής. Για βιβλία μπορείς να πας εδώ.
      Επίσης αν τα Αγγλικά σου είναι σχετικά καλά, μια επίκαιρη ταινία είναι αυτή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=7SnWOTDykAc “The Shift” με τον Wayne Dyer.
      Μπορεί να μην μας φαίνεται … αλλά σε λίγους μήνες θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ευλογία αυτό που μας συμβαίνει τώρα. Συμφωνείς; – Αλεξία (Ίρις)

  3. Χριστίνα Γαλανοπούλου
    22 Μαρτίου 2020

    Είναι βάλσαμο το email σου Αλεξία.
    Σου στέλνω από το κέντρο της καρδιάς μου αγάπη και βαθιά ευγνωμοσύνη.

    Φιλικά
    Χριστίνα.

    1. 25 Μαρτίου 2020

      Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα που πήρες χρόνο να μου γράψεις και για την ενθάρρυνσή σου. Και εγώ είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις. Μια μεγάλη ζεστή ηλεκτρονική αγκαλιά σου στέλνω! Αλεξία : – )

  4. Μαρίλια Φίλιππα
    24 Μαρτίου 2020

    συγχαρητήρια,πολυ βοηθητικες οι πληριφορίες που μοιραστήκατε.Συνεχιστε ετσι…

    1. 25 Μαρτίου 2020

      Μαρίλια σου είμαι ευγνώμων που με ενθαρρύνεις. Υγεία και Χαρά σου εύχομαι!

  5. Elizabeth Liani
    16 Απριλίου 2020

    Αλεξία μου!!!!!Ευχαριστούμε πολύ για όλο αυτό το δόσιμο της ψυχής, για την αποστολή των προσωπικών μηνυμάτων,όπως και για όλες τις χρήσιμες συμβουλές!!!!! Είσαι μια όαση γαλήνης!!!!!

Comments are closed.